Leespluim februari 2015: Wereldmuziek – Marion Billet

De KIDDO Leespluim van februari 2015 gaat naar Wereldmuziek van Marion Billet. Het boekje verscheen in oktober 2014 en bevat geluiden van muziekinstrumenten uit andere landen. Marion Billet heeft al verscheidene geluidenboekjes gemaakt over natuur, dieren en muziek.

In Wereldmuziek vind je zes prenten met zes geluiden om naar te luisteren. Volgens de jury van de Leespluim is het een “mooi, stevig, vierkant kartonboekje”. Als eerste aan de beurt is de bandoneon. Twee lama’s dansen op de muziek van een bandoneonspeler. Vervolgens zien en horen we een mandoline uit Italië. Een muzikale kater bespeelt de mandoline voor een poes in een Venetiaanse gondel.

Het snaarinstrument uit West-Afrika is waarschijnlijk voor iedereen onbekend. Het is de Kora en volgens de jury is het een “mooi en vervreemdend” geluid. De jury vraagt zich af of een peuter wel iets heeft aan het horen van zo’n onbekend instrument, maar het idee erachter vinden ze wel mooi: de wereld zit vol ontdekkingen en verrassingen.

De jury noemt het boek dan ook “een frisse aanvulling op boeken met bekendere instrumenten”. De illustraties zijn “eenvoudig maar sfeervol”. De cover hierboven geeft goed weer hoe de illustraties in het boekje eruit zien. “Een luisterrijk boek!” is uiteindelijk de conclusie van de jury.

Titel: Wereldmuziek
Auteur: Marion Billet
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044822953
Voor kinderen vanaf 12 maanden.

Lees ook:De muziek van Mozart & De notenkraker – Marion Billet
Lees ook:Waar is mijn knuffel? – Marion Billet
Lees ook:Wereldmelodietjes & Klassieke deuntjes – Marion Billet
Lees ook:Mijn knuffels & Mijn diertjes – Marion Billet
Lees ook:Dansmuziekjes – Marion Billet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>