Kruisweg

kruiswegEen vrouw blikt terug op de dramatische gebeurtenissen die haar jeugd en de rest van haar leven in een onafwendbare bedding goten. Als meisje van zestien gaat ze, min of meer vrijwillig, naar een Franse kostschool ver van huis. Ze droomt van studies aan de Sorbonne, ze wil een normaal leven. Wanneer haar moeder verongelukt, blijft het meisje alleen achter met haar vader. Met haar vader en met het boodschappenlijstje en andere schrijnende details.

Kruisweg toont hoe de achteloze kleinigheden de ondraaglijke geheimen in de weg kunnen zitten, of helpen verbergen. Vergeten is bescherming. Met de kadans van de trefzekere en spaarzame taal van Diane Broeckhoven komt deze roman tot het ontroerende en ontluisterende eindspel, tot de vijftiende statie in dit verhaal van eenzaamheid en lijden.

Titel: Kruisweg
Auteur: Diane Broeckhoven

[isbn]9789460010248[/isbn]

Lees ook:Meneer Jules op de planken
Lees ook:Waar zitten ze? – Locole
Lees ook:Ben jij radeloos?
Lees ook:Het grote boek van Akimbo in Afrika
Lees ook:Klassieker: Lotta telt – Diane Put & Rick De Wulf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>