Meneer Jules op de planken

de_buitenkant_van_meneer_julesDe succesnovelle De buitenkant van meneer Jules van jeugdschrijfster Diane Broeckhoven komt op de planken.

Succesnovelle
Vanaf 12 november komt De buitenkant van meneer Jules naar de succesnovelle van Diane Broeckhoven op de planken. Het boek dat niet alleen in Nederland en Vlaanderen, maar ook in o.m. Duitsland (120.000 ex. verkocht) scoorde en vertaald werd in het Japans, Koreaans, Spaans, Catalaans en Pools, brengt een pakkend verhaal over omgaan met gemis. Acteur Kurt Defrancq trekt ermee naar kleine theaters en speciale locaties in Vlaanderen. De regie is in handen van Jan Verbist.

Dood op de bank
Het verhaal gaat als volgt: op een ochtend stelt de bejaarde Alice vast dat haar man dood op de bank zit. Omdat ze het besef langzaam wil laten doordringen en het vertrouwde leven zo lang mogelijk wil aanhouden, belt ze de hulpdiensten nog niet. Ze denkt terug aan hun intens vervlochten leven, maar ook aan hoe zij – zonder dat hij ervan wist – ooit een gewiekste confrontatie met een rivale aanging om haar huwelijk te redden.

Praktisch
De première van De buitenkant van meneer Jules vindt plaats op donderdag 12 november in Den Bril in Lier. Daarna staan er nog voorstellingen in Aalter, Sint-Agatha-Berchem, Gent, Hoboken, Balegem, Koksijde, Antwerpen, Tielt-Winge en Zedelgem op het programma. Er zullen nog meer voorstellingen volgen, ook in Nederland.
Een volledige speellijst vind je bij Hint Producties

Lees ook:Kruisweg
Lees ook:Meneer Jules of het einde van alles – Herman Van De Wijdeven
Lees ook:Poesje Nel, de opera
Lees ook:Schrijfwedstrijd plagiaat
Lees ook:Recensie: Een biljet van oneindig – Sanne de Bakker & Dadara

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>