De jongen die steeds viel – Thea Dubelaar

TimTom Tuimel wordt gepest met zijn naam. TimTom besluit op een dag dat hij niet langer TimTom wil heten en noemt zichzelf Daan.

Daan is stoerder dan TimTom. Hij laat niet over zich heen lopen door de pestkoppen. Maar sinds TimTom een nieuwe naam koos, gebeurt er iets vreemds.

Hij struikelt en valt voortdurend. Het is bovendien alsof Daan het slechtste in hem naar boven haalt. Kan TimTom nog wel zichzelf zijn met Daan in de buurt?

De jongen die steeds viel is een boeiend verhaal over jezelf zijn en over het belang van je eigen naam en een geslaagd boek over pesten en over hoe moeilijk het is om op een goeie manier op te komen voor jezelf.

TimTom heeft geen geluk. Zijn vader heet Twan Tuimel en zijn moeder heet Tineke. Allemaal namen met een T. Daarom noemden ze hun zoon TimTom. Eerst vond TimTom zijn naam heel gewoon. Maar op een dag begon de ellende. ‘Wat heb jij een rare naam,’ riep Mieke, zomaar op het schoolplein. ‘TimTom Tuimel is een kruimel,’ schreeuwde Jaap. Iedereen lachte. ‘TimTom, die is stom,’ gilde Robin. Toen is het gebeurd. Zijn naam was opeens een rare naam. Een pestnaam. TimTom wil niet meer zo heten.

Titel: De jongen die steeds viel
Auteur: Thea Dubelaar
Uitgeverij: De Eenhoorn
ISBN: 9789058389657
Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Lees ook:Daan in de raceauto – Fiona Rempt
Lees ook:De veteraan – Johan Faber
Lees ook:Daan & opa en het ontsnapte geitje – Alianna Dijkstra
Lees ook:Daan de voetbalkampioen – Fiona Rempt
Lees ook:Titel derde deel trilogie Hongerspelen bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>