De rollende boerderij – Clarisse van Veen

De rollende boerderij gaat over Jochem, een jongetje dat graag boer wil worden maar niet uit een boerenfamilie komt. Af en toe mag hij mee met boer Klaas om te helpen op de boerderij.

Op een avond komt Jochem niet thuis. Zijn speelgoeddieren maken zich ongerust en besluiten hem de volgende dag te gaan zoeken. Daar begint het spannende avontuur voor de dieren Klazien, Minet, Elza, Ollie, Henk en Muis.

Clarisse van Veen maakt alle taferelen uit haar boek zelf na en fotografeert ze dan. Ook in dit prentenboek zul je je verbazen over de originaliteit van de dromerige en feeërieke illustraties van de schrijfster van De avontuurlijke reis van Joep, Pera en Pim.

Titel: De rollende boerderij
Auteur: Clarisse van Veen
Uitgeverij: Rubinstein
ISBN: 9789047622833
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:De avontuurlijke reis van Joep, Pera en Pim – Clarisse van Veen
Lees ook:Boer Boris zoekt de verschillen & Boer Boris telt schaapjes – Ted van Lieshout
Lees ook:Boer Boris en de maaier – Ted van Lieshout
Lees ook:De boerderij – Heather Alexander
Lees ook:De A van Appel en de B van Boer Boris – Ted van Lieshout

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “De rollende boerderij – Clarisse van Veen

 1. Yael Dekker

  Als Jochem op een dag niet thuiskomt worden zijn speelgoeddieren ongerust, ze besluiten het heft in eigen hand te nemen en hun vriend op te sporen. Maar de lange wordt niet ter voet afgelegd, met stepjes,fietsjes en wagentjes vertrekt de karavaan de wijde wereld in.
  Clarisse van veen heeft met haar handgemaakte dieren en dromerige decors een wereld gecreëerd waar je kinderen met plezier in rond laat dolen. Het huisje van uil, de gezichtsuitdrukkingen van de speelgoeddieren, de rollende boerderij onderscheidt zich vanaf de eerste pagina.

    /   Reply  / 
 2. Rachele Bakker

  De rollende boerderij is niet alleen een mooi eenvoudig verhaal over het zoeken naar een verdwaalde vriend, het is een visuele ontdekkingstocht. De taferelen die mevrouw van Veen heeft gecreëerd bestaan uit handgemaakte boerderijen en dieren, echte natuur en dromerige aquarellen. Een prachtig boek, elke keer nieuw plezier voor het opmerkzaam oog.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>