Keverjongen – M.G. Leonard

KeverjongenDe vader van de dertienjarige Darkus is spoorloos verdwenen. Hij is voor het laatst gezien in een afgesloten zaal van het natuurhistorisch museum waar hij werkt. De politie staat voor een raadsel en weet niet waar ze hem moeten zoeken.

Darkus besluit om zelf op onderzoek uit te gaan en ontdekt dat zijn vader een gevaarlijke tegenstander had. Het spoor leidt namelijk naar de steenrijke beschermvrouwe van het museum. Zij doet onderzoek naar genetische manipulatie en heeft een verdachte belangstelling voor kevers.

Darkus kan in z’n eentje nooit op tegen zo’n machtige tegenstandster. Maar hij krijgt hulp uit onverwachte hoek. Eerst van een enorme neushoornkever, en dan van honderden andere insecten die vliegend, kruipend, prikkend en bijtend op spectaculaire manier de strijd aangaan.

“Als ik lees dat er weer ergens een zeldzame kever gevangen is, voel ik me net een oud strijdros dat een trompet hoort schetteren…” - Charles Darwin

Keverjongen is het eerste deel van een spannende serie vol humor, echte vriendschap en superslimme insecten. Het is een verrassend debuut in de geest van Roald Dahl en er wordt wereldwijd naar uitgekeken.

M.G. Leonard was bang voor insecten maar dat sloeg helemaal om toen ze onderzoek deed voor Keverjongen. Alleen met de liefde voor spinnen wil het nog niet goed lukken. Ze woont in het Engelse Brighton, heeft twee zoons en werkt voor het National Theatre. Haar debuut zal verschijnen in veertien landen, waaronder Nederland.

Klik hier voor een leesfragment van Keverjongen en bekijk het Engelse filmpje over het printen van het boek Beetle Boy:

Titel: Keverjongen
Auteur: M.G. Leonard
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045119045
Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Lees ook:Keverjongen getipt door DWDD Boekenpanel
Lees ook:Keverkoningin – M.G. Leonard
Lees ook:Roald Dahl 100
Lees ook:Roald Dahl Woordenboek
Lees ook:300 brieven van Roald Dahl ontdekt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>