Roald Dahl Woordenboek

Van Dale heeft een heel bijzonder woordenboek uitgebracht boordevol fantabuleuze woorden van de beste kinderboekenschrijver ter wereld. Het is het enige echte Roald Dahl Woordenboek!

In dit boek vind je werkelijk alle gewone én buitengebruikelijke woorden (denk maar aan snoskommer, flitspoppen of gezwamstraald) van Roald Dahl, met vrolijke voorbeeldzinnen uit klassiekers als MatildaSjakie en de chocoladefabriek en De GVR.

Bovendien kom je in dit woordenboek alle figuren tegen die een onvergetelijke rol spelen in de wereld van Roald Dahl, zoals juffrouw Engel, meneer en mevrouw Griezel, rookspuwende rapschranzers en Willie Wonka!

In dit kleurrijk geïllustreerde boek valt ook veel te lezen en te leren over waar woorden nou eigenlijk vandaan komen – én je wordt uitgenodigd om zelf met taal te spelen. Ook bevat het boek beroemde tekeningen van Quentin Blake in kleur en veel gniffelgave extra’s.

In 2016 is het 100 jaar geleden dat Roald Dahl werd geboren (13 september 1916 – 23 november 1990), een jubileum dat wereldwijd gevierd wordt tijdens de Roald Dahl-week. Voor Van Dale is dit een mooi moment om het Roald Dahl Woordenboek te laten verschijnen.

Titel: Roald Dahl Woordenboek
Uitgeverij: Van Dale
ISBN: 9789460773105
Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Lees ook:Roald Dahl 100
Lees ook:Heintje en de minpins – Roald Dahl
Lees ook:Eenmalige editie van De Griezels in kleur!
Lees ook:De Griezels van Roald Dahl nu slechts 5 euro
Lees ook:Matilda (grote kleureneditie) – Roald Dahl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>