De Ronde van Varken – Brigitte Minne

De ronde van varkenWielerfans, opgelet! Er is nu een prachtig boek uitgekomen waarmee je je kinderen kunt laten kennismaken met het wielrennen. Onlangs is het professionele wielerseizoen weer van start gegaan met de Omloop Het Nieuwsblad in België en de Ster van Zwolle in Nederland. Binnenkort kunnen we dan ook weer genieten van klassiekers als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Elk jaar kijken de dieren van de boerderij naar de Ronde van Vlaanderen. Wat zouden ze ook graag deelnemen! ‘Willen is kunnen,’ zegt Paard op een dag. ‘Laten we onze eigen Ronde organiseren.’ Schaap, Geitenbok, Haan en Konijn bereiden zich voor.

Koe zal het startschot geven, de zusjes Kip zullen de bloemenmeisjes zijn. Alleen Varken houdt zich buiten de drukte, en luiert zoals gewoonlijk. Tot voor de renners zowat alles misloopt…

Een doldwaas wielerverhaal over de zin en onzin van prestatiedrang. En achterin het boek vind je ook nog eens weetjes over bekende wielrenners. Hier lees je alvast een voorproefje:

De grote dag was aangebroken. Vlaggetjes wapperden en kraampjes vol met lekkers geurden verleidelijk. De renners stonden aan de start en gluurden vanonder hun helm naar elkaar en naar de tribune. Daar zat Ezel, en ook Paard en de bloemenmeisjes. Ook dieren uit de buurt kwamen supporteren. De renners stonden klaar met knikkende knieën, trillende poten en klapperende tanden. Koe trad plechtig naar voren, telde af en loeide zoals ze nooit eerder had geloeid. Ze stoven weg. Haan reed meteen op kop. Met haar tanden op elkaar zette Schaap de achtervolging in. De poten van Geitenbok maalden om Haan en Schaap bij te benen. Haan hield het helse tempo aan en reed zich los.

Titel: De Ronde van Varken
Auteur: Brigitte Minne
Uitgeverij: De Eenhoorn
ISBN: 9789058389954
Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Lees ook:Een dier bij de boer – Liesbeth Van Bogaert
Lees ook:Lieve snoetjes & Mooie staartjes – Liesbet Slegers
Lees ook:haan, kip en hoen
Lees ook:Leespluim april voor Poten omhoog!
Lees ook:Ik en de dieren – Liesbet Slegers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>