haan, kip en hoen

Op een dag vinden Kip en Haan een vreemde vogel op het strand. Het is Hoen. Hoen komt van ver en is van uitputting op het strand in elkaar gezakt. Kip ontfermt zich over Hoen, maar Haan vindt het maar een vreemde vogel. En dom ook, want Hoen begrijpt niets van wat Haan zegt. Als Hoen eenmaal beter is blijkt hij verre van dom. Hij kan sommige dingen zelfs zó goed dat Haan jaloers wordt op de vreemdeling en een hek zet tussen het hok van Hoen en dat van hem en Kip. Toch moet Haan langzamerhand erkennen dat Hoen en hij best op elkaar lijken en als Hoen op een dag weer naar het zuiden vliegt, mist Haan zijn vriend. Gelukkig is het afscheid niet voor altijd, want de volgende lente komt Hoen weer terug.

Haan, kip en hoen is een leeskoffertje dat bestaat uit 3 boekjes en een oefen-/doeboekje.

Door de drie verschillende leesniveaus (AVI-niveaus) is dit leeskoffertje de ideale start voor beginnende lezertjes. En in het meegeleverde oefen-/doeboekje kunnen de lezertjes ook meteen oefenen met schrijven.

Eerder zijn Hier is Pier en Daar komt aap in deze serie verschenen.

Auteur: Rian Visser
Illustratie: Caroline van Pelt

[isbn]9789025747855[/isbn]

Lees ook:Hier is Pier – Rian Visser
Lees ook:Poëzieweek: Vreemde vogel – Hans & Monique Hagen
Lees ook:De Ronde van Varken – Brigitte Minne
Lees ook:Jip en Janneke krijgen eigen tijdschrift
Lees ook:Beer, Vogel en Kikker – Gwen Millward

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>