Lesmap Iep!

iep_filmafficheIn juni komt de verfilming van Joke van Leeuwens Iep! in de zalen maar er is nu al een bijhorende lesmap beschikbaar.

In het donker
Binnenkort zullen talloze scholieren kunnen genieten van Iep!, de verfilming van Joke van Leeuwens gelijknamige boek. Heel wat leerkrachten geven het medium film een plaats in hun lessen. Voor hen is er nu een kant-en-klare lesmap met suggesties voor de verwerking van het boek en de film Iep! in de klas. Daarvoor sloegen Jekino (kenniscentrum en distributeur van kinderfilms), filmfestival Open Doek en Lessen in het donker (samensteller van filmprogrammas voor het Vlaamse onderwijs) de handen in elkaar. Ze kregen de medewerking van Stichting Lezen.

Vogeltje
Op de website rond de film kan de rijkelijk gellustreerde lesmap worden gedownload. Die speelt in op de eindtermen en ontwikkelingsdoelen, en combineert een filmtechnische en inhoudelijke benadering van Iep! Er is aandacht voor de makers van de film, de verschillende personages, de stap van boek naar film, het verhaal, Joke van Leeuwen verzorgde het voorwoord. “Al lang geleden werd ik benaderd of er van IEP! een film kon worden gemaakt,” schrijft ze. “Ik vroeg me af hoe de hoofdpersoon, het vogelmeisje, er dan uit zou zien. Je plukt niet zomaar een klein uitgevallen kind met vleugels van de straat. () Eerst had Kenadie (Jourdan, de hoofdrolspeelster, ks) helemaal geen zin om die warme vleugels aan te trekken die voor haar waren gemaakt. Maar ze deed het geweldig. En haar ouders, die haar altijd hun vogeltje hadden genoemd, waren trots dat hun dochter het zo goed deed.”
Naar aanleiding van de verfilming brengt uitgeverij Querido een speciale filmeditie van IEP! uit.

[Bron: Jekino - Villakakelbont]

[isbn]9789045110424[/isbn]

Lees ook:Deesje verfilmd
Lees ook:Iep! goud in tien dagen
Lees ook:Canadese filmprijs voor Iep!
Lees ook:Iep! Acteurs boycotten wereldpremière
Lees ook:Expositie Illustraties Joke van Leeuwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>