Expositie Illustraties Joke van Leeuwen

vanleeuwen_jokeVanaf 17 december exposeert Joke van Leeuwen haar kindertekeningen in de Antwerpse Permeke-bibliotheek.

Keramiekbeeldjes
Op uitnodiging van Behoud de Begeerte exposeert Joke van Leeuwen vanaf 17 december haar kindertekeningen in de Antwerpse bibliotheek Permeke. In de inkomhal zullen een twintigtal tekeningen van haar te zien zijn, hoofdzakelijk afkomstig uit haar boeken Iep! en Heb je mijn zusje gezien?.
Beeldhouwster Bie van Assche liet zich door deze illustraties inspireren. Het resultaat is een reeks keramiekbeeldjes die eveneens worden tentoongesteld.

Iep!, de film
Op de openingsavond zal Joke van Leeuwen zingen en vertellen over haar werk als schrijfster en illustrator. Ook maakt ze de balans op van haar twee jaar als stadsdichter van Antwerpen.

Op zondag 20 december is er een speciale kindervoorstelling, waarbij van Leeuwen zelf live gaat tekenen. Die dag worden ook in avant-première een paar fragmenten getoond uit de film Iep!, een Vlaams-Nederlandse coproductie die op 17 februari 2010 in première gaat.

[Bron: Villakakelbont]

Lees ook:Ergens – Joke van Leeuwen
Lees ook:Deesje verfilmd
Lees ook:Iep! Acteurs boycotten wereldpremière
Lees ook:Toen ik – Joke van Leeuwen
Lees ook:Alles over de Belgische Jeugdboekenweek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>