Vogelmeisje ‘Iep’ in Amsterdam

iep_kenadie

Kenadie Joudrin Bromley met haar moeder: 76 cm lang, 4,5 kg zwaar

Veel kabaal rond een film met een piepklein meisje. In Tuschinski in Amsterdam werd afgelopen woensdag Iep! voorvertoond.

Dwerggroei
Een minuscuul meisje in de hoofdrol, een ruzie over de filmlengte, een rechtszaak, boze cast en crew, en een regisseur (Rita Horst) die haar naam van de titelrol haalde. De met veel rumoer omgeven Nederlandse kinderfilm Iep!, die volgende week in wereldpremière gaat tijdens het filmfestival van Berlijn, werd woensdagmiddag voorvertoond voor kinderen in het Amsterdamse Tuschinski-theater.
Dat gebeurde in de aanwezigheid van het 6 jaar oude meisje Kenadie Jourdin Bromley, die in de film een vogelmeisje speelt. Ze is 76 centimeter lang, en vierenhalve 4,5 kilo zwaar. “Dat ze zo klein is komt door de primordiale dwerggroei“, legt de presentator de zaal vol kinderen uit. “Ze wordt ook niet groter, en ze is een beetje doof. Dus geef haar maar een hard applaus!

Woewiewiewoe
Woewiewiewoe“, antwoordt Kenadie op de vraag hoe ze het vindt om hier te zijn. En ze fladdert wat met haar armpjes. “Ze is blij!“, legt moeder Jourdin Bromley uit. Aanvankelijk zag ze het helemaal niet zitten, zo’n filmrol voor haar dochter. “Tot ik het script had gelezen en de makers had ontmoet. Het is een zeer positieve film.” Over alle extra belangstelling voor haar dochter maakt ze zich niet druk. “Die krijgt ze al sinds haar geboorte.

Conflict
Iep! is gebaseerd op het bekroonde jeugdboek van Joke van Leeuwen, waarin een vogelaar (rol van Huub Stapel) onder een boom een vogelachtig mensje vindt en het vervolgens met zijn vrouw opvoedt. Tot ze op een dag wegvliegt.
We hopen dat de aandacht nu naar de film uitgaat“, zegt producent Leontine Petit van Lemming Film. “We betreuren het conflict. Rita Horst heeft een topprestatie geleverd, maar over de lengte werden we het niet eens.
Iep! telt nu 80 minuten in plaats van negentig 90, en is vanaf volgende week in de Nederlandse bioscoop te zien. Wanneer hij in Vlaanderen uitkomt, is nog niet geweten.

[Bron: De Volkskrant]

Lees ook:Canadese filmprijs voor Iep!
Lees ook:Iep! Acteurs boycotten wereldpremière
Lees ook:Iep! goud in tien dagen
Lees ook:Obama weg van Twilight
Lees ook:Lesmap Iep!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>