Het Klokhuis bekroond met Cinekid Kinderkastprijs 2010

Het Klokhuis is bekroond met de Cinekid Kinderkastprijs 2010 in de categorie Publieksprijs non-fictie. De Cinekid Kinderkastprijzen zijn de jaarlijkse prijzen voor de beste jeugdtelevisieprogramma’s. De prijzen werden uitgereikt tijdens het Cinekid Festival in Amsterdam.
Het NTR-programma Het Klokhuis kreeg de prijs voor zijn vijfdelige serie over kanker, uitgezonden door de NTR vanaf 15 april 2010, en gepresenteerd door Dolores Leeuwin. Vanuit verschillende kanten wordt de ziekte uitgelegd en belicht. Wat is kanker precies? Hoe is het als je moeder kanker heeft? Wat betekent het om zelf kanker te hebben? Kun je kanker voorkomen?

Uitgeverij Pimento maakte in samenwerking met het NTR-programma Het Klokhuis, Het Klokhuisboek over kanker door Fiona Rempt. Bijna iedereen kent wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. Gelukkig worden veel mensen met kanker weer beter, maar niet altijd. Het is heel moeilijk als iemand in je omgeving kanker heeft. Niemand kan je precies vertellen hoe je hiermee om moet gaan, maar het scheelt wel als je begrijpt wat er gebeurt. Het Klokhuisboek over kanker kan daarbij helpen. Behalve veel informatie over kanker,vind je in dit boek ook veel reacties en ervaringen van kinderen in de vorm van chats en mailtjes en praktische informatie zoals websites. De vormgeving van het boek is speels en eigentijds en bevat veel full colour illustraties en foto’s.

De pers over Het Klokhuisboek over kanker:

‘Zeer informatief, maar ook bijzonder leuk, jong en vlot vorm gegeven.’— Libelle
‘Het boek oogt vrolijk, maar niet té, en gaat niets uit de weg.’— De Volkskrant
‘Het Klokhuisboek over kanker is een toegankelijk boek over een onderwerp waar we liever niet mee te maken krijgen, onmisbaar op school en thuis.’ —JEM magazine

[Bron: persbericht Pimento]

[isbn]9789049924041[/isbn]

Lees ook:Het Klokhuisboek over kanker
Lees ook:Zoek het uit! Het Klokhuisboek over onderzoek – Edda Heinsman
Lees ook:Het Klokhuis paardenboek – Victoria Farkas
Lees ook:Van kinderboek tot filmscenario
Lees ook:Cinekid-box: zeven mooie kinderfilms bij elkaar!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>