Van kinderboek tot filmscenario

In het Jaar van het Scenario is er voor het eerst een werkseminar scenarioschrijven tijdens het kinderfilmfestival Cinekid.

Jeugdboek omgewerkt tot scenario
Doel van het seminar is het schrijven van de basis voor een filmscenario naar een jeugdboek. ‘s Ochtends wordt door vier teams van acht scenarioschrijvers een jeugdverhaal omgewerkt tot een synopsis voor een film. ‘s Middag worden de resultaten van de ochtendsessie gepresenteerd. Vervolgens is er een discussie over de verschillen tussen de synopsissen met de schrijvers, een panel scenarioschrijvers en het publiek.
Tijdens de discussie komen vragen aan de orde als: Voor welke creatieve keuzes kom je te staan bij het bewerken van een verhaal tot een film? Hoe beïnvloeden die keuzes de betekenis van het verhaal? Hoe kan de authenticiteit van de oorspronkelijke auteur botsen met die van de scenarioschrijver?

Praktisch
Het panel – bestaande uit Tamara Bos (scenario´s Minoes, Pluk van de Petteflet en Het paard van Sinterklaas), Ted van Lieshout (scenario´s Klokhuis en Sesamstraat) en Paul Jan Nelissen (scenario Oorlogswinter) – illustreert de visie op de synopsissen met case studies en filmfragmenten uit hun rijke ervaring en oeuvre. Maarten Almekinders (scriptadviseur) is gespreksleider.
Het seminar vindt plaats op maandag 19 oktober 2009 van 14 tot 17 uur in The Movies Amsterdam. Aanmelden kan bij [email protected] of telefonisch op +31.20.623.42.96.
Meer informatie op Cinekid for Professionals.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Het Klokhuis bekroond met Cinekid Kinderkastprijs 2010
Lees ook:Cinekid-box: zeven mooie kinderfilms bij elkaar!
Lees ook:Middag van het Kinderboek
Lees ook:Het Klokhuis paardenboek – Victoria Farkas
Lees ook:Wilminkprijs voor beste kinderlied

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>