Nieuw kort verhaal over Harry Potter

J.K. Rowling

J.K. Rowling publiceerde afgelopen dinsdag een nieuw kort verhaal over Harry Potter op haar website Pottermore. Het is het eerste verhaal over Harry Potter sinds het laatste boek De Relieken van de Dood (2007).

De site (waar je wel lid van moet worden voor je het verhaal kan lezen) lag enkele uren plat door de grote belangstelling van Harry Potter-fans die hopen op een nieuw boek. Het ziet er echter niet naar uit dat dat er gaat komen. Het verhaal is een (roddel)column van Rita Pulpers voor De Ochtendprofeet en lijkt vooral een steek naar de Britse tabloids waar J.K. Rowling vaker mee in aanraking is gekomen.

 

Dumbledore’s Army

Rita Pulpers speelt in de boeken een journaliste die de nodige leugens in het leven roept over ‘Dumbledore’s Army’. De column gaat over het WK-Zwerkbal – een knipoog naar het WK-voetbal – waar Harry, Ron en Hermelien naartoe gaan. Ze komen er niet al te best vanaf, Pulpers beschrijft ze als een ‘gang of infamous wizards’ die inmiddels in de dertig en niet meer zo jeugdig zijn. Harry heeft ‘threads of silver’ in zijn zwarte haar, Ron’s rode haar ‘appears to be thinning’ en Hermelien – die ze de ‘femme fatale’ van de groep noemt – heeft ook niet alles meer: ‘Does Hermione Granger prove that a witch can have it all? (No – look at her hair!)’ Ook al is het niet de aanzet tot een nieuw avontuur, het is wel vermakelijk om te lezen.

 

 

Lees ook:Rowling wint proces tegen Harry Potter Lexicon
Lees ook:Harry Potter en Het Vervloekte Kind (Deel 1 & 2) – J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne
Lees ook:Harry Potter Lexicon nu vertaald
Lees ook:The Wizarding World of Harry Potter opent deuren in lente 2010
Lees ook:Lego Harry Potter: Jaren 1-4 verschijnt mei 2010 + filmpje

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuw kort verhaal over Harry Potter

  1. Varisha

    Leuk bedacht!, maar twijfel toch of er zo geen afbreuk wordt gedaan aan het imago van de Harry Potter reeks.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>