Godfried Bomans in Haarlem

bomans_godfriedIn De Hallen in Haarlem loopt vanaf 19 juni een tentoonstelling over Godfried Bomans. Hij is onder meer bekend van het jeugdboek Erik of Het klein insectenboek.

Kleurrijk
In de tentoonstelling over Godfried Bomans (1913-1971) zullen veel boeken en originele manuscripten van de schrijver te zien zijn. Bekende figuren als Pa Pinkelman en Tante Pollewop passeren de revue, en aan het jeugdboek Erik of Het klein insectenboek uit 1941 is zelfs een speciale zaal voor kinderen gewijd. Zo kan ook de jongste generatie museumbezoekers kennismaken met de kleurrijke hoofdfiguren uit Bomans´ beroemdste boek. Er zullen verder ook veel originele boekillustraties te zien zijn, zoals die van Carol Voges bij Pa Pinkelman en van Harry Prenen bij Pieter Bas.

Sprookjes
Bomans schreef zowel voor kinderen als volwassenen. Erik of Het klein insectenboek, over een jongetje dat in een wonderbaarlijke wereld belandt, is in 2004 verfilmd. De avonturen van Pa Pinkelman verschenen als vervolgverhaal in de Volkskrant vanaf november 1945.
Bomans schreef ook sprookjes voor kinderen, onder meer gebundeld in De vijvervrouw en andere sprookjes (Van Goor, 1996) en van illustraties voorzien door Willemien Min.
De tentoonstelling Bomans in De Hallen Haarlem (Grote Markt 16) loopt van 19 juni tot en met 5 september 2010. Meer info op +31.23.511.57.75 of per mail op [email protected].

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Godfried Bomans aan de hemel
Lees ook:Festival De Betovering bestaat 10 jaar
Lees ook:Gezien op Twitter: Utrecht dit weekend in teken van voorlezen en boeken!
Lees ook:Klein insectenboek – Loes Botman
Lees ook:De sprookjeskoningin – Ad Grooten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>