Festival De Betovering bestaat 10 jaar

Van 16 t/m 25 oktober wordt in Den Haag het kindercultuurfestival De Betovering georganiseerd. Het festival, dat bedoeld is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, bestaat inmiddels 10 jaar.

Het festival vindt verspreid door Den Haag plaats, en in de Tobbe in Voorburg en Theater Camuz in Leidschendam. Er zijn theater- en dansvoorstellingen, concerten, films uit binnen- en buitenland te zien en er zijn workshops waarin de kinderen zelf aan de slag kunnen.

Dit jaar bestaat het festival tien jaar. Dit wordt gevierd met eenroyaal programma met meer dan 170 programmaonderdelen. Nieuw is ook de tent Teatro Cuatro aan het Korte Voorhout met een knuffelautomatiek, een filmmachine en doorlopend workshops.

Klik hier voor het hele programma, met onder meer de muziekvoorstelling Ik en de koningin naar het boek van Ted van Lieshout, waarmee het festival wordt geopend.
Verder een workshop bij de film An angel for May (Melvin Burgess), een voorstelling rond Piet de Smeerpoets (Heinrich Hoffmann), de theaterbewerking van Pietje Bell en de Zwarte Hand (Chris van Abkoude), Erik of het klein insectenboek (Godfried Bomans), De Gelaarsde Kat of De Markies van Carabas door Opera Trionfo, Al mijn later is met jou (Edward van de Vendel) en de workshop Smijten met rijmen o.l.v. Tryater bij de voorstelling Stamppot Schmidt (Annie M.G. Schmidt).

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Kinderboekenauteurs op het Logos festival in Amsterdam
Lees ook:Boekids 2009: feest voor elk kind
Lees ook:Wiplala in het theater
Lees ook:Nederlands Film Festival 2009
Lees ook:Poëzieweek 2015 van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>