Mulberry House – Kristine Groenhart

Mulberry HouseHét Ploegsma debuut van het afgelopen najaar was het eigentijdse en geestige kostschoolboek Mulberry House van Kristine Groenhart. Groenhart woont al zestien jaar met haar gezin in Engeland en heeft kinderen die daar naar school gaan. Daarbij gaf ze zelf ook jarenlang les op een Engelse school, dus ze weet precies hoe het er daar aan toegaat: heel anders dan in Nederland!

Groenhart schrijft boeken voor volwassenen en geeft soms Nederlands op een internationale school. Ze probeert dan altijd Nederlandse jeugdliteratuur te promoten aan de Hollandse kinderen in Engeland. Als kind was ze verslingerd aan de kostschoolboeken van Enid Blyton. Toen ze eenmaal zelf in Engeland ging wonen, kwam Groenhart erachter dat het schoolleven er inderdaad heel anders is dan in Nederland.

In Engeland wordt er les gegeven in oude gebouwen, moeten de kinderen een blazer en een stropdas dragen, een warme lunch nuttigen, en is de competitie om een plekje in het schoolteam en de hoogste cijfers. Groenhart keek haar ogen uit en besloot om zelf een kostschoolboekenserie te schrijven. Mulberry House is daarvan het eerste deel. Een leuke bijkomstigheid is dat de opbrengst van het boek naar een goed doel in Peru gaat: www.poreso.org.

Het boek gaat over de dertienjarige Marjolein, die samen met haar ouders naar Engeland verhuist. Ze komt daar terecht op Mulberry House, een kostschool voor meisjes. Eenmaal daar lijkt het leven toch niet zo leuk als in de kostschoolfilms die Marjolein zo graag kijkt. Ze mist haar vriendinnen in Nederland, haar oude school en haar hockeyteam.

Alles gaat mis, want ze wordt niet geselecteerd voor het team van haar nieuwe school en ze moet altijd een stom uniform dragen. Ook overtreedt ze per ongeluk de strenge regels (en dat zijn er heel wat) en ze voelt zich eigenlijk altijd een buitenbeentje. Tot overmaat van ramp heeft Izzy, haar captain en kamergenoot, ook nog eens een hekel aan haar. De vraag is dan ook: zal Marjolein zich staande weten te houden?

Titel: Mulberry House
Auteur: Kristine Groenhart
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021673424
Fictie voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Keep it cool (Mulberry House 2) – Kristine Groenhart
Lees ook:Take it easy (Mulberry House 3) – Kristine Groenhart
Lees ook:Reach for the stars (Mulberry House 4) – Kristine Groenhart
Lees ook:Adila, waar ben je? – Marjolein Witte & Maaike Kramer
Lees ook:Full House – Bluf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>