Adila, waar ben je? – Marjolein Witte & Maaike Kramer

Adila waar ben jeHet prentenboek Adila, waar ben je? is volledig tot stand gekomen via crowdfunding. Het is een prentenboek van KEES, een kunstenaarscollectief van 2 kunstenaars: Marjolein Witte en Maaike Kramer, in samenwerking met de kinderen van Asielzoekerscentrum (AZC) Zeist.

Adila moet plotseling vluchten uit haar land. Haar vader is kwijt, maar samen met haar moeder, broer en zus vlucht Adila naar Nederland. Daar gaat ze wonen in een asielzoekerscentrum en droomt ze van een huis. Een veilige plek voor haar en haar familie.

Het boek is drietalig, Nederlands, Engels en Arabisch, zodat het zowel op basisscholen als op AZC’s gelezen kan worden. Met dit prentenboek hopen Marjolein Witte en Maaike Kramer “bij te kunnen dragen aan kennis over vluchtelingen, waardoor meer begrip ontstaat voor hun situatie”.

Adila waar ben je Illustratie

Titel: Adila, waar ben je?
Auteur: Marjolein Witte & Maaike Kramer
Uitgeverij: Ef & Ef Media
ISBN: 9789082442502
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Over goden en reuzen – Simone Kramer
Lees ook:Liefde heelt alle wonden (Maaike & Domenico 9) – Susanne Wittpennig
Lees ook:Verblind
Lees ook:Nergens meer veilig – Jan Heerze
Lees ook:Klassieker: De tocht van de Argonauten – Simone Kramer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>