De laatste kans op kosmos (De Parameters 1) – Peter Nys

In De laatste kans op kosmos van Peter Nys komen fictie en non-fictie samen. Verleden, heden en toekomst ontmoeten elkaar. Het is het begin van De Parameters, een unieke reeks voor nieuwsgierige lezers vanaf 12 jaar.

November 1796: De jonge wetenschapper Alexander von Humboldt kruipt door een ingestorte mijngang. Levensgevaarlijk, maar hij is vastbesloten zichzelf en de andere mijnwerkers te redden.

Februari 2016: Ite heeft het moeilijk. Jaren geleden verdween mama spoorloos en sindsdien zorgen papa en peettante Kyra voor haar. Maar wat is er aan de hand met Kyra?

Oktyabrya 3372/24: In het tweede district van het derde kwadrant zit prefect Ron Barnhart de Hoge Raad voor. Operatie Kosmos verloopt soepel, maar er zijn kapers op de kust.

Alexander von Humboldt (1769-1859) was een Duits wetenschapper en ontdekkingsreiziger. Straten, universiteiten en zelfs een pinguïn zijn naar hem vernoemd. Volgens Charles Darwin was hij de belangrijkste wetenschappelijke reiziger aller tijden.

Titel: De laatste kans op kosmos
Serie en deel: De Parameters 1
Auteur: Peter Nys
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044829129
Voor jongeren vanaf 12 jaar.

Lees ook:Aan boord van het spookschip (De tijdreizen van John Blake 1) – Philip Pullman
Lees ook:Uitverkoren
Lees ook:Wetenschapper in de dop – Harriet Russell
Lees ook:Mammoth (Wentelwereld 3) – Peter Nys
Lees ook:Piraten van de lage landen – Peter Smit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>