Dagboek van een halve indiaan

Adam en Eva bedekten hun geslachtsdelen met een vijgenblad, de eerste indianen bedekten ze – met hun handjes.

Arnold Spirit Junior groeit op in het Spokane Indianenreservaat en is een fervent striptekenaar. Hij is ter wereld gekomen met allerlei medische problemen en het pispaaltje van het reservaat. Alleen zijn beste vriend Rowdy neemt het voor hem op. Vastbesloten een betere opleiding te krijgen, besluit Junior naar een geheel witte school buiten het reservaat te gaan, waar de enige andere indiaan de schoolmascotte is. Ondanks het feit dat hij door zijn eigen mensen als verrader wordt gezien en hij allerlei tegenslagen op zijn pad krijgt, werpt Junior zich vol energie en humor in de strijd en ontsnapt zo aan het bestaan dat voor hem lijkt
weggelegd.

Titel: Dagboek van een halve indiaan
Auteur: Sherman Alexie
Illustraties: Ellen Forney
Aantal pagina’s: 280

[isbn]9789047700708[/isbn]

Lees ook:Trailer: De Indiaan
Lees ook:Kleine Indiaan – Quentin Gréban
Lees ook:Nynke Klompmakers ‘Indiaan’ in première
Lees ook:Billy en de indiaan – Catharina Valckx
Lees ook:De indiaan met het gouden hart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>