Nynke Klompmakers ‘Indiaan’ in première

Op 9 augustus gaat de film De indiaan in première. Het filmscenario is van kinderboekenschrijfster Nynke Klompmaker.

Liever zoals wij
Nynke Klompmaker schreef al twee kinderboeken Ik ben veel liever zoals wij en Met de honden mee, olé!, die allebei verschenen bij uitgeverij Lemniscaat. Voor het leesonderwijs publiceerde ze bij Zwijsen Ik ben een oen!. De boeken zijn geïllustreerd door haar tweelingzus Marijke.

Waarachtige indiaan
Voor De indiaan schreef ze haar eerste filmscenario, al had ze voor de VPRO al eerder scenario´s voor jeugdseries als Sterke verhalen en Zoutvloed gemaakt.
De indiaan gaat over een geadopteerde jongen, Koos Steggerda, die op zoek gaat naar zijn oorspronkelijke, indiaanse naam. Hij doet hij er alles aan om, ondanks zijn Hollandse ouders, een waarachtige indiaan te zijn. De film is geregisseerd door Ineke Houtman, die onder meer bekend is van de verfilming van de verhalen over Polleke en Madelief naar de boeken van Guus Kuijer. De film gaat op 9 augustus in première in Nederland. Of en wanneer De indiaan in Vlaanderen in de bioscopen komt, is nog onduidelijk.

[Bron: Villakakelbont]

Lees ook:In de bioscoop draaien deze films! Bekijk de trailers
Lees ook:Nederlands Film Festival 2009
Lees ook:Film Heksje Lilly in première
Lees ook:Trailer: De Indiaan
Lees ook:Kleine Indiaan – Quentin Gréban

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>