De groeten van de krijtjes – Drew Daywalt

De groeten van de krijtjes is het tweede krijtjesboek van illustrator Oliver Jeffers en auteur Drew Daywalt. Het zit vol grappige ansichtkaarten van een nieuwe lichting verwaarloosde krijtjes.

Teun denkt dat hij rustig verder kan kleuren nu de krijtjes uit zijn kleurdoos tevreden zijn, maar niets is minder waar. Er zijn in de laatste jaren veel andere krijtjes gedupeerd.

Zij werden achtergelaten op een vakantie-adres, verdwenen tussen de kussens van de bank of werden opgegeten (en uitgespuugd!) door de hond. Teun krijgt ansichtkaarten van al deze ongelukkige exemplaren. Weet hij ook voor hen een oplossing te bedenken?

Kinderboekenschrijver Koos Meinderts vertaalde zowel De groeten van de krijtjes als De krijtjes staken! van Oliver Jeffers en Drew Daywalt. De krijtjes staken!, het eerste prentenboek over de krijtjes, werd bekroond met een Zilveren Griffel.

Titel: De groeten van de krijtjes
Serie en deel: Krijtjesboek 2
Auteur: Drew Daywalt
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026139918
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:Kleuren en tellen met de krijtjes – Drew Daywalt
Lees ook:De krijtjes staken – Drew Daywalt
Lees ook:Een vriendje voor altijd – Eoin Colfer
Lees ook:Kak! zei de ezel – Koos Meinderts
Lees ook:De liedjesatlas – Koos Meinderts

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>