De krijtjes staken – Drew Daywalt

Als Teun zijn krijtjes erbij pakt om eens lekker te gaan tekenen, vindt hij in plaats daarvan een stapeltje goudbruine enveloppen met een touwtje erom. Erin zitten brieven van zijn krijtjes met smeekbedes.

Het lichtbruine krijtje heeft er genoeg van: Ik ben het zat om ‘lichtbruin’ of ‘geelbruin’ genoemd te worden. Ik ben BEIGE en daar ben ik trots op. Het gele en oranje krijtje maken ruzie wie van de twee nou écht de kleur van de zon is. En het witte krijtje voelt zich  vreselijk ongezien. Het schrijft (op zwart papier): Ik voel me zo… hoe zal ik het zeggen… Zo overbodig.

Tekenwedstrijd

Bij het boek krijg je een set krijtjes cadeau én er is een tekenwedstrijd die tot en met 31 december loopt. Meedoen? Iedere maand wint de mooiste tekening een boek naar keuze uit het fonds van De Fontein Jeugd en een persoonlijk berichtje.

Over Daywalt en Jeffers

Drew Daywalt is filmmaker, dit is zijn eerste prentenboek, maar het is er meteen een die eruit springt. Een oorspronkelijk idee dat heeft geleid tot een verhaal dat overloopt van fantasie. Hij geeft ieder krijtje een identiteit, een uniek stemgeluid en eigen handschrift.

De speelse, kinderlijke tekeningen van Oliver Jeffers maken het helemaal af, waarvoor hij een mix van foto’s, verf en krijt gebruikt. Jeffers is kunstenaar en illustrator en internationaal populair. Zijn prentenboeken zijn uitgegeven in meer dan dertig talen en wonnen veel internationale prijzen. Eerder goedlopende titels waren onder andere De ongelooflijk bijzondere boekeneter en Vast. Nieuwsgierig geworden? Zie hieronder een filmpje over hoe hij te werkt gaat.

Titel: De krijtjes staken
Auteur: Drew Daywalt
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026136757
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:De groeten van de krijtjes – Drew Daywalt
Lees ook:Kleuren en tellen met de krijtjes – Drew Daywalt
Lees ook:Een vriendje voor altijd – Eoin Colfer
Lees ook:We hebben er een geitje bij! verkozen tot Prentenboek van het jaar 2016
Lees ook:Nationale Voorleesdagen 2016 van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>