De zweetvoetenman – Annet Huizing

De zweetvoetenman is een informatief boek over rechtszaken & regels (en een hoop gedoe) van Annet Huizing. De Zilveren Griffel-winnares schreef hiermee hét boek over recht – voor alle leeftijden.

Wie had kunnen denken dat het recht zo interessant, spannend en soms ook grappig zou zijn? In een boek vol waargebeurde verhalen brengt Annet Huizing samen met illustrator Margot Westermann de rechtsstaat tot leven.

En waar gaan die verhalen dan over? Over het zeilmeisje Laura, dat eerst niet en later wel in haar eentje de zee op mocht. Over de man die ‘fuck de koning!’ riep. Over rapper Typhoon die door de politie aan de kant werd gezet omdat hij in een dure auto reed. En over de onterechte veroordeling van Lucia de B. Aan de hand van bekende en onbekende zaken ontdek je als lezer hoe het recht werkt en hoe een rechter tot zijn oordeel komt. Ook kom je erachter dat ogenschijnlijk eenvoudige zaken bij nader inzien toch meer haken en ogen hebben.

Intrigerende vragen komen aan bod: wat als je per ongeluk de verkeerde vermoordt? Heeft een hond inspraak? Mag je je eigen fiets terugstelen? Wanneer mag je iemand een knal verkopen? Waarom bemoeit de overheid zich met hagelslag? En mag je liegen tegen de rechter?

De verhalen zijn geïllustreerd met cartooneske tekeningen en infographics. Vier uitklappagina’s geven extra informatie over de gang van zaken in het recht, hoe het eraan toegaat in de rechtszaal en hoe een wet wordt gemaakt. Dit boek laat zien dat het recht overal is, en van iedereen.

Titel: De zweetvoetenman
Auteur: Annet Huizing
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047708261
Voor kinderen vanaf 11 jaar.

Lees ook:Het geheim van de tweeling – Annet Jacobs
Lees ook:Rowling wint proces tegen Harry Potter Lexicon
Lees ook:Nijntje mag toch coke snuiven
Lees ook:Het woeste boek van Wolf en Hond – Sylvia Vanden Heede
Lees ook:Beroep tegen uitspraak Potterlexicon?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>