Mijn opa de trekvogel – Liesbet Ruben

Mijn opa de trekvogelAdam is een Amsterdamse jongen met een Marokkaanse opa. Opa en Adam houden allebei van vliegen. Ze nemen het vliegtuig naar Marokko en reizen door opa’s leven van vroeger en nu, door de bergen en naar de woestijn.

In de oude stad Fes dwalen ze door het doolhof van straatjes. Adam vraagt veel en opa vertelt veel. Maar niet alles. Als ze naar het dorp van opa rijden steekt een oude schildpad de weg over. Het is een teken. Dat weet opa zeker.

Tropenmuseum Junior heeft in het verleden al mooie boeken uitgebracht die zich afspelen in verschillende landen van de wereld, zoals Brazilië, India, Ghana, China en Iran.

Mijn opa de trekvogel bevat foto’s, wetenswaardigheden, recepten, een mozaïekpuzzel en vooral een ontroerend verhaal over een Marokkaanse opa en zijn Amsterdamse kleinzoon. Het boek bestaat dan ook uit een aantrekkelijke mix van fictie en non-fictie, waar je ongemerkt veel van opsteekt over het Marokko waar hier zo weinig over bekend is.

Vanaf september 2015 is de nieuwe doe-tentoonstelling ‘Ziezo Marokko’ te bezoeken in Tropenmuseum Junior. Dit boek verschijnt naar aanleiding van deze tentoonstelling maar is ook los daarvan te lezen.

Mijn opa de trekvogel Illustratie

Titel: Mijn opa de trekvogel
Auteur: Liesbet Ruben
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045118550
Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Lees ook:Thailand, here we come! – Sanne de Bakker
Lees ook:Ver weg, maar vlakbij
Lees ook:Hallo wereld! Hallo Kinderboekenweek! Proficiat Bibi Dumon Tak
Lees ook:Dagboek van een halve indiaan
Lees ook:Moord en dat soort dingen – Coen de Kort

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>