Hallo wereld! Hallo Kinderboekenweek! Proficiat Bibi Dumon Tak

3 oktober  2012 - De Gouden Griffel, de prijs voor het mooiste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek,gaat naar Winterdieren van Bibi Dumon Tak. De auteur ontving de prijs tijdens het Kinderboekenbal, de traditionele opening van de Kinderboekenweek. De jury noemde Winterdieren een ‘parel binnen de non-fictie’.

De Kinderboekenweek heeft als motto Hallo Wereld! en duurt nog tot en met 14 oktober.

Geschenk
Tosca Menten schreef dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk: Het Akropolis Genootschap en de slag om bladzijde 37. Het wordt cadeau gedaan bij aankoop van ten minste € 10,- aan kinderboeken en komt ook uit in een speciale grootlettereditie, speciaal voor kinderen met leesproblemen.

Hallo!
Het Prentenboek van de Kinderboekenweek is dit jaar van de hand van illustrator Fleur van der Weel en auteur Edward van de Vendel. Hallo ligt vanaf 3 oktober voor € 5,- in de boekhandel.
De originele prenten uit Hallo zijn tijdens te Kinderboekenweek te bewonderen in het Tropenmuseum in Amsterdam. (Waar je gratis naar binnen mag als je het kinderboekengeschenk meeneemt)

Wat is er zoal te doen?
Er zijn natuurlijk ontzettend veel dingen te doen tijdens de kinderboekenweek. Klik hier om te kijken wat er bij jou in de buurt te doen is.

bron: website kinderboekenweek

 

Lees ook:Gouden Griffel 2010 voor ‘Voordat jij er was’ van Daan Remmerts de Vries
Lees ook:Penselen in het Rijks
Lees ook:Winterdieren – Bibi Dumon Tak
Lees ook:Gezien op Twitter: Doe de kinderboekentipper!
Lees ook:Kinderboekenweek 2010 zorgt voor hogere omzet

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hallo wereld! Hallo Kinderboekenweek! Proficiat Bibi Dumon Tak

  1. FEBE Support

    Dat buitenlandse of allochtonen personages op een positieve manier of uberhaupt in kinderboeken verschijnen, werd vastgesteld door Inclusive Works en FEBE Support in januari 2012. Ouders met moderne rollen vroegen de eigenaren van deze bedrijven om er iets aan te doen. “Wij willen onze kinderen verhalen voorlezen die meer overeenkomen met de huidige, moderne rollen van (allochtone) mannen en vrouwen” vroeg een moeder en eigenaar van een kinderdagverblijf. En niet nog een prinsesje verhaal. De internationale kinderverhalenwedstrijd die volgde heeft tot nu veel gehoor gekregen. Deze staat gepubliceerd op fora in Azie, Afrika, blogs in Australia, de Verenigde Staten, Canada, het Verenigde Koninkrijk, Zambia en heeft, tot nu toe al bijna 900 bezoekers getrokken naar de website van Inclusive Works.

    Auteurs, amateurs en professionals, uit Bangladesh, Nederland, Belgie, het het Verenigde Koninkrijk, Verenigde Staten hebben al een verhaal ingestuurd. Maar uit deze auteurs, maar slechts een klein aantal is van allochtone afkomst. Inclusive Works en FEBE Support steunen daarom het Kinderboekenweek Essay en nodigen iedereen uit om mee te doen aan hun internationale kinderverhalenwedstrijd.

    Alle informatie kunt u vinden op http://www.febe-support.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>