Een groene bloem trilogie – Floortje Zwigtman

Onlangs verscheen de vuistdikke omnibus van Floortje Zwigtman met de gehele Een groene bloem trilogie. 1600 pagina’s voor maar 29,99 euro, dus nog geen 10 euro per deel! “Een meesterwerk van internationale allure,” aldus de Volkskrant.

Alles wat ik wilde, was een geweldig leven. Een fantastisch leven. Een sprookjesleven. Een volledig gezeur-, gezanik- en gedoe-loos leven. Zonder ‘o… hell’-gevoel. Was dat nu te veel gevraagd?

Op zoek naar de Grote Liefde en het Grote Geld zwerft de zestienjarige Adrian Mayfield door Londen. Maar Londen anno 1895 – de Victoriaanse negentiende eeuw – is een gevaarlijke plek als je geen geld op zak hebt en ook nog eens op mannen valt.

Adrian komt terecht in een wereld van glamour, miljonairs en kunstenaars, maar ook van afpersers, homohaters en bittere armoede. Van Oscar Wilde en zijn kleurrijke entourage tot de alledaagse burgerwereld waarin homo’s worden verguisd. In deze zinderende wereld vindt hij zijn Grote Liefde. Maar de prijs die hij daarvoor moet betalen is erg hoog…

In Een groene bloem neemt Floortje Zwigtman je mee naar het opwindende en rebelse Londen van de negentiende eeuw. In deze uitgave zijn haar magistrale romans Schijnbewegingen (bekroond met de Gouden Zoen en de Gouden Uil), Tegenspel en Spiegeljongen gebundeld met een extra, nog niet eerder gepubliceerd verhaal over Adrian en Vincent.

Titel: Een groene bloem trilogie
Auteur: Floortje Zwigtman
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021016559
Voor Young Adults.

Lees ook:Spiegeljongen
Lees ook:Schijnbewegingen
Lees ook:Tegenspel
Lees ook:Fabeldieren – Floortje Zwigtman & Ludwig Volbeda
Lees ook:Het wildste boek voor buiten – Floortje Zwigtman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>