De zilveren bliksem

Frankrijk, 1794. De revolutie woedt hevig en het terroristische bewind is op zijn hoogtepunt. Iedereen met ook maar een beetje koninklijke banden heeft het land allang verlaten of is gestorven in de naam van het land. De rest wil vluchten. De geruchten gaan dat een man genaamd De Zilveren Bliksem hierbij kan helpen. Zijn cliënten verdwijnen recht onder de neus van de revolutionairen die jacht maken op hun leven. Iedereen die het land moet verlaten snakt naar de hulp van De Zilveren Bliksem. Alleen weet niemand wie hij is.

Net zoals in De rode halsketting en het bekroonde Ik, Coriander spint Sally Gardner een episch verhaal waarin een levendig historiegevoel, fascinerende personages vol Dickensiaans drama en een sprankelend avontuur gecombineerd worden met een vleugje magie en romantiek.

Titel: De zilveren bliksem
Auteur: Sally Gardner

[isbn]9789047506959[/isbn]

Lees ook:Sally Gardner
Lees ook:De rode halsketting. Avonturen in het Parijs van 1789!
Lees ook:Longlist Guardian Children´s Fiction
Lees ook:Cars 3: Groot verhalenboek
Lees ook:De vijfde golf (filmeditie) – Rick Yancey

1 Reacties // Reageer

One thought on “De zilveren bliksem

  1. Em

    PRACHTIG boek!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>