De vijfde golf (filmeditie) – Rick Yancey

De vijfde golf is nu ook een grote Hollywoodfilm met in de hoofdrollen Chloë Grace Moretz en Nick Robinson. Het is een meeslepend, aangrijpend en episch verhaal over verlies, ondenkbare dilemma’s en moed.

Soms denk ik dat ik de laatste mens op aarde ben. Dat betekent dat ik de enige mens in het universum ben. Dat is onzin, ik weet het. Ze kunnen niet iedereen gedood hebben… Nog niet.

De eerste golf: de wereld wordt gehuld in duisternis. De tweede golf: als je geluk hebt weet je te ontsnappen. De derde golf: als je pech hebt overleef je. De vierde golf: er geldt nog maar één regel – vertrouw niemand.

Nu de vijfde golf eraan komt, is Cassie op de vlucht – voor Hen, de wezens die er menselijk uitzien maar het niet zijn. Zij die het land doorkruisen om eenieder te vermoorden die ze tegenkomen.

Cassie gelooft dat er maar één manier is om te overleven: door alleen te blijven. Maar dan ontmoet ze Evan Walker, de verleidelijke en mysterieuze vreemdeling die haar enige hoop is om haar vijfjarige broertje te helpen bevrijden, én haar enige hoop om zelf te overleven.

Maar Cassie moet kiezen tussen vertrouwen en wanhoop, tussen verzet of overgave. Tussen leven… en dood.

Titel: De vijfde golf
Auteur: Rick Yancey
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400506848
Voor Young Adults.

Lees ook:De laatste ster – Rick Yancey
Lees ook:Weet jij waar je recht op hebt? Vrij!
Lees ook:Circus Mirandus – Cassie Beasley
Lees ook:De voordelen van onbeantwoorde liefde – Becky Albertelli
Lees ook:Fout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>