Op een onbewoond eiland

Bij uitgeverij Lemniscaat is Nim’s eiland reeds verschenen. Het verhaal gaat over het meisje Nim dat op een onbewoond eiland woont. Ik weet niet wat ik zou doen als ik op zo’n eiland zou wonen. Het lijkt mij wel erg eenzaam. Misschien zou ik de hele dag gaan zonnen, of zwemmen in de zee! En ik denk dat ik ook een boomhut of een standhut zou maken. Al vraag ik me af wie ik dan zou moeten uitnodigen:-| Wat zou jij doen?

Het verhaal: Nim woont op een eiland midden in de oceaan met haar vader, Jack. Ze eet bananen zo van de boom, klimt in hoge palmbomen en kan een vuurtje maken met een stuk glas. Als Jack, die wetenschapper is, voorstelt een paar dagen plankton te gaan bestuderen, vindt ze het helemaal niet erg een paar dagen alleen op hun eiland te blijven. Ze vist, houdt de groentetuin bij, checkt haar vaders e-mail en maakt lol met haar vriendjes: de leguaan Fred, de zeeleeuw Selkie en de schildpad Chica. Maar als haar vader niet meer telefonisch bereikbaar is en er een hevige storm nadert, moet Nim slimmer en sterker zijn dan ze ooit geweest is… En daar heeft ze hulp bij nodig: van oude en nieuwe vrienden.

Zal Nim haar vader weerzien? Je leest het in Nim’s eiland van Wendy Orr. Check ook de trailer van de film! Klik hier. Over twee dagen draait de film in de bioscoop.

* Boeken winnen? Kijk onder de categorie winnen welke acties momenteel lopen *

 

Lees ook:Samen op het eiland Zeekraai
Lees ook:De weg van de draak (De jonge samoerai 3) – Chris Bradford
Lees ook:Filmeditie Hoe overleef ik mezelf?
Lees ook:Verkleedwedstrijd Kinderboek&Filmfestival
Lees ook:Jack de ruimteridder – Martine Glaser

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>