Het spookt bij Madame Rat – Thera Coppens

In dit fraai geïllustreerde prentenboek wordt op een lichte toon een glashelder verhaal verteld over mensen die anders zijn en de nare toestanden die daardoor soms onder kinderen of zelfs bij volwassenen oplaaien en dan niet met een feestmaal eindigen. De mildgekleurde illustraties, de heerlijke rommelzolder en intieme portretjes van de dieren maken dit boek tot een leesfeest. 

Madame Rat woont in een oud huis aan de bosrand. Niemand weet waar ze vandaan komt. Ze draagt opvallende kleding en zingt uit volle borst aria’s. Maar het ergste is: het spookt op haar zolder.

De dieren in het bos moeten er niets van hebben, die rat moet het bos uit. Om hun ongenoegen kracht bij te zetten maken ze er rondom het huis een rommeltje van. Alleen Muis verzet zich tegen dat pesten en de praatjes over het spook, want spoken bestaan niet. Alleen Muis doet er niet aan mee. Ze is zo dapper om met Klein Konijn de donkere zoldertrap van Madame Rat op te sluipen en zelf eens te kijken wat daar aan de hand is…

Titel: Het spookt bij Madame Rat
Auteur: Thera Coppens
Uitgeverij: Marmer
ISBN: 9789460681943
Voor kinderen van 4 tot 8 jaar.

Lees ook:Een huis voor Haas… en Muis! – Rosalinda Kightley
Lees ook:Like me! – Caja Cazemier
Lees ook:In verzet: Hannie Schaft strijdt tegen de Duitse bezetter – Sunny J. Jansen
Lees ook:Eet kleine giraf alleen? & Piept kleine muis alleen? – Anita Bijsterbosch
Lees ook:Muis houdt van dieren – Lucy Cousins

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>