In verzet: Hannie Schaft strijdt tegen de Duitse bezetter – Sunny J. Jansen

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger van Adolf Hitler Nederland binnen. Nederland raakt betrokken bij de Tweede Wereldoorlog. Sunny J. Jansen laat kinderen kennismaken met Hannie Schaft, de bekendste verzetsheldin van Nederland.

In 1943 moeten alle studenten beloven dat zij zich aan de Duitse regels en wetten houden. Jannetje Johanna Schaft weigert dit, net als de meeste andere studenten. Door haar weigering mag ze niet verder studeren.

Jo gaat terug naar haar ouders in Haarlem. Ze wil niet machteloos toekijken hoe de Duitse bezetter de Nederlanders steeds meer vrijheden afneemt. Jo verandert haar naam in Hannie en sluit zich aan bij het verzet. Haar bijnaam is ‘Het meisje met het rode haar’. Helaas heeft Hannie uiteindelijk de oorlog niet overleefd; ze werd opgepakt en gefusilleerd door de Duitse bezetters.

Sunny Jansen brengt de laatste jaren van het leven van Hannie Schaft overtuigend in beeld: ze sprak met verzetsmensen die met Hannie Schaft hebben samen gewerkt en deed uitputtend onderzoek. Ze houdt rekening met de jonge lezer, maar houdt niets achter. Het hele verhaal over een gewoon meisje in het verzet wordt verteld. Een levensgeschiedenis die indruk maakt.

Titel: In verzet: Hannie Schaft strijdt tegen de Duitse bezetter
Auteur: Sunny J. Jansen
Uitgeverij: Niño
ISBN: 9789085605683
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Echt niet! – Sunny Jansen
Lees ook:Merel Jansen en de verboden stad (Merel Jansen 2) – Will Mabbitt
Lees ook:Ik zal je vinden – Monica Hesse
Lees ook:Merel Jansen en het einde der tijden (Merel Jansen 3) – Will Mabbitt
Lees ook:De olifant die niet wist of hij verdwaald was – Thomas Nondh Jansen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>