De beer die er niet was – Oren Lavie

De beer die er niet wasDe beer die er niet was is een sfeervol filosofisch prentenboek van Oren Lavie met schitterende illustraties van Wolf Erlbruch. Een bijzonder mooi boek voor jong en oud voor in de boekenkast en om vaak te herlezen en bekijken.

De beer wandelt het betoverde bos in. Daar komt hij de kalme koe en de slome salamander tegen. Die verzekeren hem dat hij echt een heel aardige beer is. Tevreden loopt de beer verder en komt bij de kompasboom aan.

Die wijst in acht richtingen: Noord, Zuid, Oost, West, Fout, Goed, Middageten en Ontbijt. Welke kant moet hij op? Ontbijt? Middageten? En de beer had daar waarschijnlijk nog gestaan, als de Trage Schildpad-Taxi niet was langsgekomen.

De lezer weet het dan inmiddels: deze beer is bijzonder aardig, en hij is gelukkig. Met zijn kijk op de wereld zou hij zomaar een verre neef van Winnie de Poeh kunnen zijn. En alle kinderen en volwassenen die ook op zoek zijn naar hun eigen ik, zullen deze beer onvoorwaardelijk in hun hart sluiten.

Daar is de beer, die er eerst nog niet was. Hij haalt uit zijn zak een briefje, en daarop staat: ‘Ben jij ik?’ Goede vraag, denkt hij bij zichzelf.
Dat gaan we eens uitzoeken!

Titel: De beer die er niet was
Auteur: Oren Lavie
Uitgeverij: Hoogland & Van Klaveren
ISBN: 9789089671783
Voor alle leeftijden.

Lees ook:Beer en de Honingboom – Jeroen Schipper
Lees ook:Er zit een beer op mijn stoel – Ross Collins
Lees ook:Klassieker: Welterusten, Kleine Beer – Martin Waddell
Lees ook:Maar waar, beer? – Sophy Henn
Lees ook:Beer kan niet slapen – Marni McGee

1 Reacties // Reageer

One thought on “De beer die er niet was – Oren Lavie

  1. lovie

    ja de boek was heel leuk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>