Op de vlucht (Spirit Animals 2) – Brandon Mull

In november 2014 verscheen het tweede deel in de serie Spirit Animals met als titel Spirit Animals op de vlucht. In Amerika werden er al meer dan 200.000 exemplaren verkocht van deel 1 en deel 2 en de boeken stonden maandenlang in de New York Times Bestseller List. Inmiddels is de serie dan ook al verschenen in 16 landen.

Het verhaal in deel 2 draait – net als in deel 1 – om vier kinderen uit verschillende culturen en hun totemdieren. Ze leven in een aparte wereld met de naam Erdas. Conor, Abeke, Meilin en Rollan hebben ieder een magisch totemdier – een wolf, een luipaard, een panda en een valk – die alleen naar hun luistert en bijzondere krachten kan geven. Het is een speciale band tussen mens en dier die maar zelden tot stand komt, want een totemdier moet specifiek jou uitkiezen.

De jongen veegde zijn klamme handpalmen af aan zijn hemd.
Nu ging het gebeuren. Niemand zou ooit nog denken dat hij zwak was.
Hij zette de fles aan zijn lippen en klokte zonder nog
te aarzelen de Gal naar binnen.

Maar het wordt gevaarlijk wanneer anderen ook een manier vinden om totemdieren op te roepen. Deze vijanden kunnen de krachten van een totemdier gebruiken om de wereld kwaad te doen. De vraag is of de vier kinderen deze kwade krachten kunnen stoppen.

Er zijn al 7 delen van de serie Spirit Animals in het Engels uitgegeven, dus er zullen ook nog vele Nederlandse vertalingen volgen. Voor kinderen die van fantasiewerelden en dieren houden, is dit de perfecte serie. Daarnaast heeft Uitgeverij Leopold ook nog een speciale site gemaakt waar je kunt testen wat jou Spirit Animal is.

Titel: Op de vlucht
Serie en deel: Spirit Animals 2
Auteur: Brandon Mull, Maggie Stiefvater
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025866761
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Overal gevaar (Spirit Animals 3) – Brandon Mull
Lees ook:Nu of nooit (Spirit Animals 7) – Brandon Mull
Lees ook:Wie kun je vertrouwen? (Spirit Animals 5) – Brandon Mull
Lees ook:Leeuwenmoed (Spirit Animals 6) – Brandon Mull
Lees ook:IJskoud verraad (Spirit Animals 4) – Brandon Mull

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>