Beleef een nieuwe dag met poes Piep

Dit prentenboekje is genomineerd voor het BoekStart Babyboekje van het Jaar.

Wakker worden, aankleden, drinken, schone luier, boterham eten… Hele gewone, herkenbare dingen. Heel leuk hoe Fleur van Weel de vaart en orginaliteit in dit prentenboekje weet te houden. Daardoor wordt het gewone weer toch net even anders. Als Piep een schone luier moet, gaat knuffelbeer op het potje, Piep loopt áchter de buggy met beer erin en leert bij het in bad gaan zijn badeendje zwemmen.

Dit dunkartonnen babyboekje geeft zowel herkenning als verrassing. De in zwarte lijnen getekende illustraties op de rechterpagina’s zijn, met gebruik van enkele kleuren, rustig gehouden tegen een lege achtergrond. De eenvoudige tekst staat op de gekleurde linkerpagina’s: enkele groot gedrukte woorden geven commentaar en een korte zin vertelt wat er te zien is op het plaatje. Vanaf 1 jaar.

Titel: Piep! Een nieuwe dag
Auteur en illustraties: Fleur van der Weel
Uitgeverij: Querido kind
ISBN: 9789045111650
Vanaf ongeveer een jaar

 

Lees ook:Piep wil oversteken – Fleur van der Weel
Lees ook:Piep naar de dokter – Fleur van der Weel
Lees ook:Klassieker: Pippeloentje – Annie M.G. Schmidt & Fleur van der Weel
Lees ook:Piep piep met Fiep – Fiep Westendorp
Lees ook:Dat is heel wat voor een kat – Judith Viorst en Fleur van der Weel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>