Groter dan de lucht, erger dan de zon – Daan Remmerts de Vries

Groter dan de lucht erger dan de zonDe veelbekroonde auteur Daan Remmerts de Vries heeft een nieuw boek geschreven: Groter dan de lucht, erger dan de zon. Dit boek bevat een realistisch verhaal over pesten, jezelf kwijtraken en terugvinden.

Tijdens een zomerkamp op Vlieland krijgt de elfjarige Elmer Noorland een klap op zijn hoofd, met een pollepel. Hierna duikt er ‘s nachts een geheimzinnige, schreeuwende, fluisterende stem op in zijn hoofd: Lomax.

Deze Lomax beweert dat hij naar Elmer is gekomen om hem te helpen. Weer terug bij zijn ouders komt Elmer, aangemoedigd door zijn nieuwe leidsman, in opstand tegen alles wat hij moet.

In het begin lijkt dit goed uit te pakken. Maar dan besluit hij wraak te nemen op een van de jongens uit zijn klas; langzamerhand worden zijn gedachten boosaardiger…

Iedereen heeft stemmen in zijn hoofd. Maar moet je ernaar luisteren? Moet je ze gehoorzamen? En vooral: is het mogelijk om ze weer kwijt te raken?

Titel: Groter dan de lucht, erger dan de zon
Auteur: Daan Remmerts de Vries
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045118628
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Unieke samenwerking Daan Remmerts de Vries en Philip Hopman
Lees ook:Soms laat ik je even achter – Daan Remmerts de Vries
Lees ook:De cycloop – Daan Remmerts de Vries
Lees ook:Gouden Griffel 2010 voor ‘Voordat jij er was’ van Daan Remmerts de Vries
Lees ook:Annie M.G. Schmidtlezing 2012 door Daan Remmerts de Vries

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>