Annie M.G. Schmidtlezing 2012 door Daan Remmerts de Vries

Op 30 mei geeft Daan Remmerts de Vries de dertiende Annie M.G. Schmidtlezing getiteld ‘De lege ruimte – Een monster of een mogelijkheid’. Je kunt nu (gratis) kaarten bestellen om erbij aanwezig te zijn.

De Nederlandse talentvolle illustrator en auteur Daan Remmerts de Vries mag dit jaar invulling geven aan de Annie M.G. Schmidtlezing. Hij doet dat dus onder de titel ‘De lege ruimte – Een monster of een mogelijkheid’. Klinkt spannend hoor.

Talentvolle jongen
“Daan Remmerts de Vries is iemand met vele talenten: hij maakt muziek, hij tekent, schildert, fotografeert en hij schrijft natuurlijk. In 1990 debuteerde hij met Zippy en Slos en sindsdien schreef en illustreerde hij meer dan veertig kinderboeken”, weten de organisatoren. Hij won in 2003 de Gouden Griffel voor het boek Godje en in 2010 voor Voordat jij er was.

De avond begint om 20.00 uur en wordt net als vorig jaar gehouden in de Lokhorstkerk aan de Pieterskerkstraat 1 te Leiden. Na afloop wordt u een borrel aangeboden. Je kan de gratis kaarten via een e-mail bestellen via het secretariaat van ibby-Nederland, (met vermelding van je naam en volledig adres) of telefonisch via 0031-73-5515536 (’s avonds).

Wie gingen Daan voor

Veel bekende auteurs uit Nederland en Vlaanderen hebben in de afgelopen jaren lezingen verzorgd: Imme Dros (2000), Bart Moeyaert (2001), Joke van Leeuwen (2002), Anne Provoost (2003), Peter van Gestel (2004), Paul Biegel (2005), Edward van de Vendel (2006), Rita Verschuur (2007), Gerda Dendooven (2008), Sjoerd Kuyper (2009), Marita de Sterck (2010) en Floortje Zwigtman (2011).

Bron: IBBY NederlandLeesplein

Lees ook:De schrijversneus van Sjoerd Kuyper
Lees ook:Vreemdgaan in de jeugdliteratuur
Lees ook:Marita de Sterck houdt Schmidtlezing
Lees ook:Annie M.G. Schmidtlezing 2009
Lees ook:Unieke samenwerking Daan Remmerts de Vries en Philip Hopman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>