De cycloop – Daan Remmerts de Vries

De cycloop is een prachtig prentenboek van de gelauwerde Daan Remmerts de Vries en Floor Rieder, dé illustrator van dit moment. 

In het dorpje Spritskruim gaat het er gemoedelijk aan toe. Alle inwoners zijn aardig en helpen elkaar waar nodig. Maar op een dag maakt een enge cycloop er zijn verwoestende entree.

De dorpelingen wisten niet eens dat er zoiets bestond, maar snappen meteen dat je een wezen met maar één slecht oog niet kunt verwijten dat hij een ravage aanricht in hun mooie dorpje. Aardig als ze zijn gaan ze meteen aan de slag om een oplossing voor de cycloop te verzinnen, niet wetende dat ze zichzelf daarmee geen dienst bewijzen. Wie goed doet, goed ontmoet? Niet altijd…

De cycloop werd geschreven door Daan Remmerts de Vries, die met zijn (kinder)boeken al vele prijzen in de wacht heeft gesleept. Floor Rieder maakte er de bijzondere illustraties bij. In 2014 won zij het Gouden Penseel voor Het raadsel van alles wat leeft. In 2016 maakte ze het Prentenboek van de Kinderboekenweek, Waar is Ludwig?.

Titel: De cycloop
Auteur: Daan Remmerts de Vries
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025762551
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:Waar is Ludwig? – Floor Rieder (Prentenboek Kinderboekenweek 2016)
Lees ook:Unieke samenwerking Daan Remmerts de Vries en Philip Hopman
Lees ook:Gouden Griffel 2010 voor ‘Voordat jij er was’ van Daan Remmerts de Vries
Lees ook:Soms laat ik je even achter – Daan Remmerts de Vries
Lees ook:Geest – Daan Remmerts de Vries

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>