Hero en de Wereldstoppers – Danny Wallace

Hero en de WereldstoppersIneens staat alles helemaal… stil. De vogels in de lucht. De auto’s op straat. De klok aan de muur. Alles. Staat. Stil. Alles, behalve Hero.

Op een dag merkt Hero dat er wat vreemds aan de hand is in zijn woonplaats Dufling (de op drie na saaiste plaats van Engeland). En dan, alsof er een schakelaar wordt omgezet, komt alles weer in beweging.

Alsof er nooit iets is gebeurd. Wat is er aan de hand? En wie zijn de verschrikkelijke wezens die Hero steeds door de stad ziet kruipen?

Wat zou JIJ doen… als de wereld om je heen opeens stilstond? Ja. De HELE WERELD. De vogels in de lucht. De klok aan de muur. En iedereen op de hele aardbol – behalve jij!

Want dat overkomt de tienjarige Hero Ellerts dus elke keer weer. Dat komt door de Wereldstoppers en hun gruwelijke vrienden, de Gruwels! Die hebben een kwaadaardig plan: ze willen onze wereld inpikken voor zichzelf… O, en ze hebben een bloedhekel aan kinderen.

Vooral aan kinderen die van hun bestaan op de hoogte zijn. O, wacht. Nu weet JIJ dat natuurlijk ook, hè? Oeps. Kunnen Hero en het PVT ons redden van de Wereldstoppers? De tijd zal het leren!

De pauze van meester Zwets duurde vrij lang. En langer. En toen nog wat langer. Sterker nog, een eeuwigheid lang zei niemand iets. De leerlingen waren nog nooit zo stil geweest. Dit was écht heel raar. Maar er gebeurde niets. Dat was het moment waarop Hero zich realiseerde dat er iets niet helemaal in de haak was. Want toen hij eindelijk opkeek, zag Hero dat meester Zwets compleet en totaal en helemaal niet bewoog. Hij stond stil. Als een standbeeld. Bevroren. Verstijfd. Onbeweeglijk. Geen-beweging-in-te-krijgen onbeweeglijk.

Titel: Hero en de Wereldstoppers
Auteur: Danny Wallace
Uitgeverij: Veltman
ISBN: 9789048312023
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:De superdikke meester Jaap
Lees ook:Meester Max en de minimonsters – Rindert Kromhout
Lees ook:Hero, de superheldenhulphond (De DierenRidders 1) – Iris Boter
Lees ook:Er zit een gat in. De wereld van Spriet – Coen Simon
Lees ook:Meester Jaap is een held (op sokken) – Jacques Vriens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>