60 jaar Nijntje

Het is alweer zestig jaar geleden dat het eerste boek over Nijntje verscheen. In 1955 werd namelijk al het eerste boek over het konijntje uitgebracht.

Dick Bruna vertelde destijds tijdens een vakantie aan zijn oudste zoon een verhaaltje over het konijn dat in de tuin van hun vakantiehuisje rondliep. Hij maakte er tekeningen bij en zo ontstond Nijntje.

In het logo voor 60 jaar Nijntje zie je de ontwikkeling terug die Nijntje heeft meegemaakt: eerst lijkt ze nog op een stoffen speelgoeddier, daarna wordt de vorm van haar hoofd strakker en kijkt ze de lezer eigenwijs aan. Nog later worden haar oren en gezicht wat ronder en komen meer in balans.

Ter gelegenheid van de 60e verjaardag van Nijntje geeft PostNL elke maand een Nijntje postzegelvelletje uit dat is gebaseerd op de originele boekjes van Dick Bruna. In Tivoli Vredenburg gaat in februari een Nijntje-musical in première. De speellijst kan je hier vinden.  Daarnaast is er ook een XL formaat van het boekje Het feest van Nijntje verschenen. Deze exclusieve uitgave is verkrijgbaar in de boekhandel voor slechts 7,95 euro.

Titel: Het feest van Nijntje
Auteur: Dick Bruna
Uitgeverij: Mercis
ISBN: 9789056476151

Hieronder kun je het filmpje 60 jaar Nijntje in beeld bekijken.

Lees ook:Nijntje zet haar schoen – Dick Bruna
Lees ook:Dick Bruna: 120 boeken
Lees ook:Gratis naar Dick Bruna Huis met snor of bloemetjesjurk
Lees ook:Koningin Nijntje – Dick Bruna
Lees ook:Dick Bruna’s nijntje wordt 55 jaar!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>