Dick Bruna’s nijntje wordt 55 jaar!

Dick Bruna en Utrecht, nijntje en Utrecht, ze horen bij elkaar. Dick Bruna werd er geboren in 1927 en woont er nog steeds. Bruna is  dagelijks te zien op zijn fiets als hij op weg is van zijn huis naar zijn atelier.
In Utrecht staat het Dick Bruna Huis als succesvol onderdeel van het Centraal Museum, er is een nijntje pleintje met een nijntje standbeeld.
De Utrechtse Kinderboekwinkel koestert dit wereldberoemde konijn dat de harten breekt van kinderen over de hele wereld.

Op 21 juni is het 55 jaar geleden dat nijntje het licht zag en deze verjaardag is aanleiding voor de Kinderboekwinkel om kinderen uit te nodigen mee te doen aan een ontwerpwedstrijd voor een echt Utrechtse ansichtkaart met nijntje op de fiets in haar stad.

Aan kinderen wordt gevraagd om deze kaart vol te tekenen met Utrechtse gebouwen, leuke plaatsen, standbeelden enz. Om iedereen een beetje op weg te helpen is er een knipvel gemaakt dat als basis kan worden gebruikt. Maar dat hoeft niet gebruikt te worden.

De inzendingen kunnen tot 21 juni worden ingeleverd bij: De Utrechtse Kinderboekwinkel, Ganzenmarkt 10, 3512 GD  Utrecht

De inzendingen zullen aan Dick Bruna worden aangeboden. Samen met een jury zal Bruna de mooiste tien inzendingen uitkiezen. Deze worden gedrukt en daar zal een serie ansichtkaarten van worden gemaakt.
In de Kinderboekwinkel komt een tentoonstelling van de mooiste ontwerpen.

Voor uitgebreide informatie over de wedstrijd kunt u kijken op www.kinderboekwinkel.net

Lees ook:Afsluiting van de Zomer van Dick Bruna
Lees ook:Gratis naar Dick Bruna Huis met snor of bloemetjesjurk
Lees ook:Dick Bruna: 120 boeken
Lees ook:Nijntje zet haar schoen – Dick Bruna
Lees ook:60 jaar Nijntje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>