Sjakie reist als kinderzwerfboek van Tilburg naar Almere!

Na wat kinderboeken op reis te hebben gestuurd heb ik eindelijk van eentje iets terug mogen lezen, dit vraagt om meer!

Er zwerven een flink aantal boeken van me rond in Nederland. Alleen dat idee is al leuk, dat kinderen ook kunnen genieten van boeken zonder ze te hoeven kopen. Nog leuker is het om via de website te zien welke reis je boek aflegt. En daar gaat het jammer genoeg een beetje mis. Niet iedereen neemt de moeite zijn vondst te delen op de website.

Hoe kwam het daar?
Ik was echt verrast toen ik achter mijn zwerfboek Sjakie en de chocoladefabriek zag staan; laatst gezien in Almere. Dat is toch mooi, ik heb het neergelegd in Tilburg in het kraamhotel, iemand heeft het meegenomen en er is misschien heel veel en misschien heel weinig gebeurd maar een jaar later duikt je boek dan op in een school in Almere. Ja, dat vind ik erg erg leuk.

Neem me mee, lees me en laat me weer zwerven…
Het idee van Kinderzwerfboek is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker en code worden ergens achtergelaten. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Ze ‘moeten’ ze daarna wel weer laten zwerven. De zwerftocht van boeken kan worden gevolgd op de website.

Eerlijk zullen we alles delen
Ik krijg regelmatig boeken toegestuurd om een recensie over te schrijven. Super leuk en steeds weer een verrassing als er een pakketje op de deurmat ligt. Maar ik kan natuurlijk niet alle boeken bewaren, boeken zijn om te lezen, het liefst zo vaak dat de pagina’s dunner en dunner worden, wat gelig van kleur en er op elke bladzijde een ezelsoortje zit. Dus wil ik al die mooie boeken die ik krijg delen. En kinderzwerfboek vind ik een supergoed initiatief. Dus stuur ik mijn boeken op reis, zodat de mooie verhalen vele andere kinderen kunnen bereiken.

 

 

Lees ook:Boeken op de dool… Vind jij er een?
Lees ook:Querido laat 100 stuks van ‘Ridder zonder hart’ van Cornelia Funke zwerven!
Lees ook:Stemmen voor de Jonge Jury met kans op een iPad 2!
Lees ook:Heb je de nieuwe website van Kinderzwerfboek al gezien?
Lees ook:Maak je eigen boek…. van een sprookjesachtige dag in de Efteling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>