Costa Book of the Year geen jeugdboek

De overall winnaar van de Costa Book of the Year is Of Mutability van Jo Shapcott. Het genomineerde jeugdboek, Out of Shadows van Jason Wallace, grijpt naast de prijs.

Poetry rules
Begin deze maand zijn de winnaars bekendgemaakt van de Britse Costa Book Award. Die wordt jaarlijks toegekend in vijf categorieën. Winnares van dit jaar in de categorie jeugd was Jason Wallace met Out of Shadows (Andersen Press).
Eergisteren volgde in Londen de uitslag van de overall winnaar van de Costa Book of the Year. Of Mutability van Jo Shapcott is de tweede poëziebundel in evenveel jaren die de hoofdvogel afschiet.

Curious incident
Bekende winnaars in de categorie jeugd uit voorgaande jaren zijn Linda Newbery en David Almond. Het komt zelden voor dat een jeugdboek winnaar wordt van alle categorieën van de Costa Book Award. Ook dit jaar niet dus.
Tot nu toe is de Costa Book of the Year twee keer naar een jeugdboek gegaan: Mark Haddons The Curious Incident of the Dog in the Night-Time (2003)en Philip Pullmans The Amber Spyglass (2001).

[Bron: Villakakelbont, Leesplein]

Lees ook:Shortlist Costa Children’s Book Award
Lees ook:Costa Award voor Michelle Magorian
Lees ook:Patrick Ness wint Costa Book Award
Lees ook:Booktrust Teenage Fiction voor debuut
Lees ook:Shortlist Red House Children´s Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>