Patrick Ness wint Costa Book Award

Patrick Ness heeft de Costa Book Award gewonnen in de categorie Jeugd. Hij kreeg deze prijs voor The Ask and the Answer.

Trilogie
The Ask and the Answer van Patrick Ness stond ook op de shortlist van de Booktrust Teenage Fiction Award en het is bovendien genomineerd voor de Carnegie Medal 2010. Patrick Ness – literair criticus van The Guardian – debuteerde in 2007 met The Knife of Never Letting Go en had daar meteen succes mee. Hij ontving voor dit boek onder meer de Booktrust Teenage Fiction Award 2008 en de Guardian Fiction Award. Dit boek was het eerste deel in een trilogie; The Ask and the Answer is het tweede deel. De jury was naar eigen zeggen “vanaf het eerste woord in de ban van duizelingwekkende verbeelding, de morele complexiteit en het zorgvuldig uitgezette verhaal“.

Overall
De Costa Book Award wordt jaarlijks toegekend in vijf categorieën, waaronder de categorie Children´s Book Award. Patrick Ness stond op de shortlist naarst Siobhan Dowd, Mary Hoffman en Anna Perera.
De bekendmaking van de winnaar van de Costa Book of the Year Award – de overall winnaar – volgt op 26 januari tijdens een feestelijke bijeenkomst in Londen.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Shortlist Costa Children’s Book Award
Lees ook:Shortlist Booktrust Teenage Prize
Lees ook:Costa Award voor Michelle Magorian
Lees ook:Costa Book of the Year geen jeugdboek
Lees ook:Booktrust Teenage Fiction voor debuut

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>