Kikkertiendaagse

KikkerTiendaagse2010Voor het vierde achtereenvolgende jaar organiseert uitgeverij Leopold de Kikkertiendaagse (21 t/m 30 maart). Ditmaal met als thema vriendschap: Kikker – een vriend voor jong en oud! Op de speciale website is te zien wat er allemaal te doen is.

Centraal staat het prentenboek Kikker vindt een vriendje. Daarbij zijn ook vertelplaten verkrijgbaar.
In deze periode verschijnen twee feestedities (Kikker vindt een vriendje en Het grote boek van Kikker en Rat). Daarnaast verschijnt het prentenboek Kikker viert feest.
Basisscholen, bibliotheken en kinderdagverblijven kunnen via de website kikkertiendaagse.nl materiaal bestellen en (les)ideeën opdoen.
Rond Kikker is nog veel meer materiaal beschikbaar: handpoppen, vingerpopjes, wimpellijn, raamsticker, ballonnen, kijkdoosplaten, trekpoppen etc. Deze kunt u bestellen bij Kids at Work.

Er zijn inmiddels ook vier luisterboeken over de avonturen van Kikker en zijn vriendjes. Elk luisterboek bevat zes of zeven verhalen, met jazzy achtergrondmuziek, het favoriete genre van Max Velthuijs. De stemmen zijn hetzelde als die uit de animatieserie op tv. De luisterboeken worden uitgegeven door Rubinstein.

BoekStart liet speciaal een kleurig stoffen Kikker babyboekje ontwikkelen, exclusief voor in het BoekStartkoffertje. Ouders met baby´s van ca. 3 maanden kunnen dat met een BoekStartwaardebon, die door de gemeente wordt aangeboden, gratis ophalen in de bibliotheek als zij hun baby lid maken, ook gratis. In het najaar volgt, eveneens exclusief voor in het BoekStartkoffertje, een stoffen Kikker babyboekje met flapjes, voor baby´s van zo´n zes maanden.

Cubiss ontwikkelde het leesbevorderingsproject Kikker in het kinderdagverblijf, voor kinderen van 0 tot 4 jaar, met focus op de jongste kinderen uit deze leeftijdscategorie. Voor meer informatie zie de website.

Lees ook:Kikker en de Kikkertiendaagse
Lees ook:Wat ziet de baby? Baby ziet…..een kijkboek
Lees ook:Een piepklein verhaaltje: Dierentuin – Lisa Jones & Edward Underwood
Lees ook:Wilde dieren zoeken met Nijntje
Lees ook:Kikkertiendaagse

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>