Middag van het Kinderboek

middag kinderboek 2010Ted van Lieshout kondigt de tweede Middag van het Kinderboek aan.

Hete hangijzers
‘Noteer het vast in je agenda: de Middag van het Kinderboek zal plaatsvinden op zaterdag 4 september in de Amsterdamse OBA’, schrijft Ted van Lieshout op zijn weblog. Samen met Hans Hagen nam van Lieshout vorig jaar het initiatief voor een middag rond het kinderboekenvak. In de Amsterdamse bibliotheek OBA werd tijdens de eerste editie gepraat over de vercommercialisering, en het gebrek aan een modelcontract voor kinder- en jeugdboeken. Tot slot werd de Gouden Lijst uitgereikt, de prijs die na het verdwijnen van de Gouden Zoen eenmalig werd toegekend aan het beste jeugdboek voor twaalfplussers.
Welke hete hangijzers er tijdens de tweede Middag van het Kinderboek zullen worden besproken, is nog niet duidelijk. ‘Over het programma wordt nog gedacht, maar suggesties zijn natuurlijk altijd welkom, al is er een thema dat ontzettend staat te dringen’, schrijft van Lieshout.

[Bron: Ted van Lieshout, Vertel Eens]

Lees ook:Opnieuw de Gouden Lijst
Lees ook:Leesgoedprijs en Gouden Lijst 2010
Lees ook:Thema bekend van de Middag van het Kinderboek
Lees ook:Schrijver zkt. lezer / lezer zkt. schrijver thema Middag van het Kinderboek 2012
Lees ook:Gouden Zoen wordt Gouden Lijst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>