Michael Jackson was verzot op Tiny

Michael Jackson was een groot liefhebber van Tiny, getekend door de Belgische illustrator Marcel Marlier. Hij deed een hoog bod op de originelen.

Jackson zocht Marlier op
De donderdag overleden Michael Jackson stond niet bekend als een groot lezer. Niettemin was hij verknocht aan de tekeningen van de Belgische illustrator Marcel Marlier, die bekend werd door de tientallen peperkoeken boeken over Tiny (Martine in het Frans, Debbie in het Engels).
Marlier zegt in een interview aan Sudpresse dat hij Jackson een eerste keer aan de lijn kreeg toen die in Duitsland een puzzel met het sprookjesachtige meisje had gezien. “Ik wist niet eens wie dat was. Hij wilde me absoluut zien. Mijn vrouw en ik hebben nog vlug naar zijn muziek geluisterd en naar zijn videoclips gekeken.

Niet te koop
Marlier en zijn vrouw ontmoetten Jackson in Parijs. Marlier had enkele tekeningen meegebracht. “Toen hij ze zag, ging hij zitten om ze te strelen. Hij zei dat ik door god was begiftigd. Het was behoorlijk ontroerend. Ik zat tegenover iemand die zeer eenvoudig was en met een zeer zachte stem sprak. Hij reageerde als een kind.
Jackson deed uiteindelijk een fenomenaal bod op alle Martine-originelen. Maar Marlier bewaart sinds 1954 alle oorspronkelijke tekeningen en wilde niets verkopen.

Tinyfilm door Spielberg?
De King of Pop sprak Marlier ook over zijn plannen om een speelfilm te maken, gebaseerd op de pastelfiguren. Hij had er zelfs al met Steven Spielberg over gesproken. Marlier tekende nog, op Jacksons vraag, een pretpark. Van de boeken van Marlier en schrijver Gijs Haag zijn wereldwijd zowat 50 miljoen exemplaren verkocht.

[Bron: NRC-Handelsblad]

Lees ook:Wereldpremière Kuifjefilm in Brussel
Lees ook:Tiny Fisscher
Lees ook:Spielberg zoekt Kuifje in Brugge
Lees ook:Oenny telt van 1 tot 10 & Oenny bouwt een huisje – Ruth Wielockx
Lees ook:De macht van de Elgen (Michael Vey 2) – Richard Paul Evans

1 Reacties // Reageer

One thought on “Michael Jackson was verzot op Tiny

  1. Denies.

    Kan er meer over Micheal Jackson, op deze blog!?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>