Wereldpremière Kuifjefilm in Brussel

De langverwachte Kuifjefilm van Steven Spielberg en Peter Jackson komt uit op 22 mei 2011, de dag dat Hergé 104 zou geworden zijn. De première zou in Brussel plaatsvinden.

Verjaardag
De release op de verjaardag van Hergé zou naar verluidt op uitdrukkelijke vraag gebeurd zijn van Nick Rodwell, medebeheerder van het Hergé-patrimonium en huidig echtgenoot van Hergés tweede vrouw. Rodwell wil ook dat de wereldpremière in Brussel plaatsvindt, al zal dat dan waarschijnlijk simultaan moeten gebeuren met een bioscoop in de Verenigde Staten. De opnames starten in februari 2009.
Meer nieuws over de film is te verwachten tijdens het internationaal stripfestival in het Franse Angoulême. Daar zullen Jackson en Spielberg via een videoboodschap de film toelichten voor het Europese publiek.

Hergé Museum
Intussen wordt ook 2009 een Kuifjejaar: het Hergé Museum in Louvain-la-Neuve opent op 2 juni zijn deuren voor het grote publiek. Dat raakte gisteren bekend bij de Studios Hergé in Brussel. Het Hergé Museum verrijst in Louvain-la-Neuve en is een privé-investering van de erven Hergé van 15 miljoen euro. Terwijl het grote publiek er pas vanaf 2 juni erin kan, is de primeur voor de internationale pers op 22 mei 2009, verjaardag van… “Maar tussen 22 mei en 2 juni voorzien we allerlei evenementen. Het museum zal niet onopgemerkt openen“, zegt woordvoerder Marcel Wilmet.

[Bron: Gazet van Antwerpen]

Lees ook:Kuifjemuseum 2 juni open
Lees ook:Opnames van Kuifje-film zijn afgerond
Lees ook:Wordt Kuifje 2 in Vlaanderen gefilmd?
Lees ook:Michael Jackson was verzot op Tiny
Lees ook:NL FILM & TV gaat samenwerken met Walt Disney

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>