Donderdag Gedichtendag

Op donderdag 29 januari vieren heel Vlaanderen en Nederland Gedichtendag. Scholen, bibliotheken en culturele instellingen organiseren tal van poëzieactiviteiten, zoals dicht- en voordrachtwedstrijden en optredens van dichters. Vanaf die dag is ook de Gedichtendagbundel te koop.

400 initiatieven
Anderlecht zingt Gezelle, Peer legt een poëzietaxi in, Melsele haalt dichters uit de schoolklassen, Lede organiseert een literaire kroegentocht en Izegem houdt een gedichtenfuif. Voor het tiende jaar op rij staat de derde donderdag van januari in Vlaanderen en Nederland helemaal in het teken van de poëzie.
Scholen, bibliotheken, culturele instellingen en particulieren organiseren om en bij de 400 initiatieven die van Gedichtendag hét poëziefeest van het jaar maken. De website www.gedichtendag.org geeft een overzicht van wie wat waar organiseert en biedt scholen concrete lesmodellen om poëzie in de klas te brengen.

Gedichtendagbundel
Naar goede gewoonte verschijnt er op Gedichtendag ook een Gedichtendagbundel. Dit jaar is die geschreven door Antjie Krog. ‘Waar ik jou word‘ is voor 2,5 euro te koop in de boekhandel. De coördinatie van Gedichtendag gebeurt in Nederland door Poetry International en in Vlaanderen door Stichting Lezen.

[Bron: Stichting Lezen]

Lees ook:Gedichtendag gaat over de grens
Lees ook:Fries schrijft Gedichtendagbundel
Lees ook:Dag van de Cultuureducatie
Lees ook:IFLA-conferentie
Lees ook:Poëzieweek 2015 van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>